menu

Blog/Novosti

WMS - zašto je potreban?

Tri razloga zašto je potreban WMS:

1: Bolji inventar i podaci o otpremi
Teško je poboljšati sisteme kada ne možete precizno odrediti nedostatke. Sistemi za upravljanje skladištem mogu poboljšati vaš pristup podacima o zalihama i otpremi tako da možete uočiti problematična područja i razviti rješenja. Ako postoji usko grlo, možete ga pronaći. Ako dođe do kašnjenja, možete ga istražiti. Sa dobrim sistemom upravljanja skladištem, ove informacije postaju mnogo lakše dobiti i možete brže djelovati na njih.

2: Poboljšana korisnička usluga
Kupci ne žele čuti "ne znam" kada pitaju gdje su njihove pošiljke. Kada imate uspostavljen sistem upravljanja skladištem, možete sa sigurnošću odgovoriti kada vas pitaju gdje su njihove pošiljke u procesu. Možete pratiti pošiljke i pakete, dati preciznije datume dolaska i pomoći svojim klijentima da upravljaju svojim zalihama. To je poboljšana komunikacija koja vodi boljoj usluzi korisnicima.

3: Veća konkurentska prednost
Kompanije sa boljim upravljanjem skladištem nude kupcima nešto dodatno u svom paketu usluga. Tu konkurentsku prednost ne treba potcijeniti. Ponekad je to jedna od samo nekoliko stvari koje vas izdvajaju od konkurencije. Šta god da ponudite da biste osvojili posao, trebalo bi. S rješenjima za upravljanje skladištem možete ostati visoko konkurentni i ponuditi svojim klijentima bolje informacije o otpremi i isporuci. Možda se čini kao mala stvar u poređenju sa drugim faktorima, ali može biti odlučujući faktor kod važnog kupca.

Copyright © Soft-Code All rights reserved.
Powered by limun.co